maandag 25 februari 2013

Een stoer geboortekaartje

Ik realiseerde me dat ik de laatste weken best al wel wat kaartjes had gemaakt, maar nog geen geboortekaartjes. Nou ben ik niet echt zo'n zoetsappig roze of blauw typje, dus dat is wat lastig. Maar ik bedacht me dat een vriendin binnenkort gaat bevallen van een kindje. We weten nog niet of het een jongetje of een meisje wordt. Wat ik wel weet is dat de mamma erg muzikaal is (ze zit in ons jongerenkoor) en dat we natuurlijk hopen op een nieuwe zangtelg.

I realized that I made quite a few cards in the few weeks I started making my own cards, but no cards for the birth of a new baby boy or girl. Well I'm not really a sugary pink or blue type, so that's a bit tricky. But I know that a friend will soon give birth to a baby. We do not know if it's a boy or a girl. What I do know is that the mom is very fond of singing (she's in our youth choir) and we naturally hope for a new singing idol.

Toen knutselmaatje Joyce ook nog eens langskwam met de volgende schets van Lucy's Cards wilde ik deze maar eens aangrijpen voor een lift. Dit is de originele schets:

When crafting buddy Joyce also came with the following sketch of Lucy's Cards I wanted to do this one for my first official lift. This is the original sketch:


En dit is mijn versie geworden. Ik heb wat clear embossing poeder gebruikt om sterretjes te maken op het gele vlak. Ideetje van mijn knutselmaatje en erg leuk geworden al zeg ik het zelf. Ik vind hem ook lekker stoer geworden. Dus geen zoetsappig kaartje. Misschien dat dat er nog wel eens van komt...

And this is my version. I have used some clear embossing powder to create stars on the yellow paper. The text 'Een nieuwe ster!' means in English 'A new star!'

 

 

Eerste keer liften

Als je met iemand knutselt die al veel verder is dan jijzelf doe je steeds weer goede ideeën op. Zo komen er dan ineens termen op je af, zoals bijvoorbeeld ook liften. Ik denk eerst: wat ga je oplichten of omhoog doen, maar goed... ik ben blijkbaar nog echt een leek en heel naïef.

Inmiddels weet ik wat ze bedoelt en een weekje geleden liftten we een kaart van Nadine. Dit was de kaart die zij gemaakt had:


En dit is mijn versie geworden, gemaakt van een surpisepakket papier en toebehoren dat ik bij de Hobbywinkel in Heesch gekocht had. Spannend, dat soort pakketten, want een deel van de inhoud is echt verrassend. Ik denk dat ik het zelf niet gekocht zou hebben als ik de bladen los gezien zou hebben, maar het resultaat is toch wel aardig.

 


Een vrolijk verjaardagskaartje

Allereerst super bedankt dat jullie ook naar mijn simpele creaties willen verplaatsen. Sinds half november zit ik met een hernia aan huis gebonden en om de verveling wat te verdrijven stelde mijn vriendin Joyce op een gegeven moment voor om met wat grotere regelmaat samen te gaan knutselen. En het moet gezegd worden: het is verslavend!

De eerste weken maakte ik vooral gebruik (of moet ik zeggen misbruik ;)) van de materialen van Joyce. Maar nu ik langzaamaan zelf ook verslaafd ben geraakt begint ook in ons nieuwbouwhuis een knutselhoekje zich af te tekenen (soms tot ergernis van manlief, maar goed... dat is vast herkenbaar voor velen van jullie).


Begin januari maakte ik dit vrolijke kaartje. Ik merkte dat ik toch wel ander touw nodig had voor de toekomst, want deze was eigenlijk te dik. Maar goed... ik mocht niet klagen. Het is toch wel aardig geworden denk ik.

Ik ben benieuwd naar jullie kritiekpuntjes... Ik hoop dat ik er weer meer van oppik.

Alvast bedankt!